Een mooie website of webshop is leuk, maar je hebt er weinig aan als je site niet gevonden wordt. Om ervoor te zorgen dat zoekmachines als Google en Bing jouw website vinden is het dan ook belangrijk dat deze technisch goed in elkaar zit. Een zoekmachine werkt namelijk op basis van een algoritme. Bij Google heet dat ‘Page Rank’. Web pagina’s worden gesorteerd op ‘belangrijkheid’. En je raadt het al: hoe belangrijker een webpagina, hoe hoger deze in de zoekresultaten wordt weergegeven en dus hoe groter de kans dat je site wordt bezocht!

Het mooie is dat wij deze ‘ranking’ kunnen beïnvloeden. Wij spelen in op de (regelmatig wijzigende) criteria die de zoekmachines stellen waaraan een ‘goede’ of belangrijke site voldoet. Dit wordt SEO en SEA genoemd – Search Engine Optimization en Search Engine Advertising. Een heel belangrijk onderdeel van SEO is hoe je met je content en met name je teksten omgaat. Een goede webtekst is niet zomaar een verhaal, er wordt goed over nagedacht. Kopiëren van andere (bestaande) sites is uit den boze. En zonder de juiste sleutelwoorden heeft je tekst geen of weinig functie.

Goed schrijven is een vak apart. Een foutloze en aantrekkelijke tekst is een visitekaartje voor je bedrijf, instelling, sportvereniging of wat je maar wilt promoten. En wil je (liefst veel) bezoekers naar je site trekken, laat je SEO teksten dan maken door iemand die weet wat daar technisch gezien bij komt kijken en die de kunst verstaat om jouw persoonlijkheid, bedrijfscultuur en doelstellingen te verwoorden.

Wij gaan graag met je in gesprek over je online presentatie. Wij kunnen een compleet nieuwe website met nieuwe teksten van A tot Z voor je organiseren. Daarbij maken wij gebruik van een netwerk van specialisten op het gebied van het bouwen en ontwerpen van websites en fotografie. Maar ook voor aanvullende teksten, social media, brochure teksten, updaten, corrigeren en redigeren kun je ons inschakelen.